Voorgerecht
4 personen

Wontons met varkensvlees en garnalen


Ingrediënten:

125 g varkensgehakt

125 g rauwe tijgergarnalen, geschild en grof gehakt

1 grote lente-ui, fijngehakt

1 el geraspte verse gember

1 el lichte sojasaus (toko)

1 el shaoxing rijstwijn (toko)

1 el geroosterde sesamolie

2 tl maizena

10 wontonvelletjes (toko, diepvries)

 

 

Meng alle ingrediënten, behalve de wontonvelletjes, in een kom.

Leg op ieder wontonvelletjes 2 tl vulling in een bolvorm. Vouw het velletje er omheen, maar laat de bovenkant van de vulling vrij.

Bestrijk de bodem van een bamboestomer met plantaardige olie en leg er vetvrij papier op. Leg hierop de wontons en stoom ze 6 – 8 minuten.

Meng 1 el chilisaus met 2 el lichte sojasaus en gebruik dit als dipsaus.

 

Recept: Ching-He-Huang (BBC: Chinese Food Made Easy)

 

Commentaar van Joost:

Dit was lekker. Ik heb de bovenkant niet opengelaten zoals in het recept staat (het recept niet goed gelezen).

In het recept stond ook nog dat je op iedere wonton een ‘goji bes’ kunt leggen. Dat fleurt het bord denk ik erg op.

We dronken hierbij een Chablis 1er Cru.