Voorgerecht
4 personen

Vitello Tonnato


2 kalfsschnitzels

100 ml witte wijn

olijfolie

4 ansjovisfilet

tonijn, 150 g (een blikje)

mayonaise

2 eetlepels kappertjes

 

Bestrooi het vlees met peper en zout en braad het aan op niet te hoge temperatuur. Giet de wijn erbij en laat 2 min koken. Laat het vlees afkoelen. Snijd de ansjovis en meng met de tonijn. Maak met de mayonaise een gladde saus. Roer 1 eetlepel kappertjes erdoor, maak de saus eventueel iets dunner met sherry en smeer dit op de schnitzel. Leg de rest van de kappertjes erop en laat in de koelkast minimaal een uur marineren.

Ik garneerde het bord met crostini met gedroogde tomaten en een beetje eikenbladsla. De wijn was een Pinot Grigio Trentino Concilio 2008.

 

Bron: Allerhande, code 560916