Hoofdgerecht
4 personen

Venusschelpen met mosselen in bananenblad


Ingrediënten

1 el olie

1 grote ui gesnipperd

2 tenen knoflook

paar saffraandraadjes

4 el Noilly Prat

2 el water

2 el gehakte peterselie

1 kg mosselen

500 gram venusschelpen

8 grote bananenbladen

 

De bananenbladeren bleken helaas te oud, die scheurden hele makkelijk. dus helaas heb ik het recept 'old school' in de mosselpan op het fornuis bereidt. De smaak was echter top! Mocht je wel bananenbladeren hebben maak dan eerste de bouillon waar ik de mosselen in de pan in kookte en gebruik die als vocht bij de schelpdieren in de bananenbladeren. Leg dan 2 bananenbladeren kruislings over elkaar en bind met de schelpdieren en bouillon erin dicht met raffa. Bereid op de BBQ in 15 minuten.

 

Maak de bouillion door in een pan ui, knoflook en saffraan kort te fruiten. Voeg er de Noilly Prat en water aan toe en laat even paar minuten trekken. Was de mosselen en venusscheplen goed. In de pan zijn de schelpdieren sneller gaar (7 minuten).  Lekker met brood!