Voorgerecht
4 personen
Trofi met Gamba's en rucola
Ingredienten:
450 gram pasta
2 tenen knofllok
1 tot 2 gedroogde verkruimelde pepers
500 gram rauwe gepelde gamba’s
1 glas witte wijn
8 zongedroogde tomaten (in blender fijngemalen)
Geraspte schil + sap van 1 citroen
2 handen vol rucola
Kook de pasta (Trofi is de specialiteit in Ligurie) Verhit flinke scheut olijfolie en doe knofllook en gedroogde pepers erbij. Als de knoflook gaat kleuren doe je de garnalen erbij en die bak je 1 minuut. Dan wijn en tomatenpuree toevoegen en paar minuten laten pruttelen. Paste uit laten lekken en husselen met de saus. Dan citroensap erover en de helft van de rucola erdoor roeren. Op 4 borden voorverwarmde doen, rest van de rucola erover en de citroenrasp.
Bron Jamie’s Italie, Jamie Oliver