Voorgerecht
4 personen

Trofi met Gamba's en rucola


Ingredienten:

450 gram pasta

2 tenen knofllok

1 tot 2 gedroogde verkruimelde pepers

500 gram rauwe gepelde gamba’s

1 glas witte wijn

8 zongedroogde tomaten (in blender fijngemalen)

Geraspte schil + sap van 1 citroen

2 handen vol rucola

Kook de pasta (Trofi is de specialiteit in Ligurie) Verhit flinke scheut olijfolie en doe knofllook en gedroogde pepers erbij. Als de knoflook gaat kleuren doe je de garnalen erbij en die bak je 1 minuut. Dan wijn en tomatenpuree toevoegen en paar minuten laten pruttelen. Paste uit laten lekken en husselen met de saus. Dan citroensap erover en de helft van de rucola erdoor roeren. Op 4 borden voorverwarmde doen, rest van de rucola erover en de citroenrasp.

 Bron Jamie’s Italie, Jamie Oliver