Voorgerecht
4 personen

Tonijntartaar met geitenkaas en geplette doperwtensalade


Ingredienten

Tonijn:
300 gram versie tonijn in blokjes
150 gram zachte geitenkaas
fijngeraspte  citroenschil
scheutje balsamico azijn
teen knoflook
1 eetlepel sojasaus
beetje kristalsuiker

Roer de knoflook met sojasuas, suiker, olijfolie, balsamico en citroenrasp in een schaal door elkaar totdat de suiker is opgelost. Leg de blokjes tonijn in de saus en schep alles door elkaar. Laat 15 minuten marineren in de koelkast, en daarna op kamertemperatuur komen (nog eens 15 tot 30 minuten)

Ingredienten
doperwtensalade;
200 gram doperwten, liefst vers
60  ml olijfolie
sap van halve citroen
1 fijngehakte sjalot
handje verse munt, gehakt

Plet het grootste deel van doperwten in de vijzel en bewaar wat voor de garnering. Voeg olie, citroensap, sjalot de gehakte munt, zout en peper toe. Schep alles door elkaar.  Verdeel dan de geitenkaas en salade over de 4 borden en schik de blokjes tonijn erover. Garneer met de extra doperwten en wat extra munt