Voorgerecht
4 personen
Tonijntartaar met geitenkaas en geplette doperwtensalade
Tonijn:
300 gram versie tonijn in blokjes
150 gram zachte geitenkaas
fijngeraspte citroenschil
scheutje balsamico azijn
teen knoflook
1 eetlepel sojasaus
beetje kristalsuiker
Roer de knoflook met sojasuas, suiker, olijfolie, balsamico en citroenrasp in
een schaal door elkaar totdat de suiker is opgelost. Leg de blokjes tonijn in de
saus en schep alles door elkaar. Laat 15 minuten marineren in de koelkast, en
daarna op kamertemperatuur komen (nog eens 15 tot 30 minuten)
Ingredienten
doperwtensalade;
200 gram doperwten, liefst vers
60 ml olijfolie
sap van halve citroen
1 fijngehakte sjalot
handje verse munt, gehakt
Plet het grootste deel van doperwten in de vijzel en bewaar wat voor de
garnering. Voeg olie, citroensap, sjalot de gehakte munt, zout en peper toe.
Schep alles door elkaar. Verdeel dan de geitenkaas en salade over de 4 borden
en schik de blokjes tonijn erover. Garneer met de extra doperwten en wat extra
munt