Voorgerecht
4 personen
Tonijntartaar met avocado
Ingrediënten
250 gram verse tonijn
1 avocado
1 eentje knoflook, geperst
1 theelepel honing
1 theelepel sesamolie
1 limoen
1 el sojasaus
1 el zwarte sesamzaadje
10 gram alfalfa
peper en zout naar smaak
Maak de dressing: meng de
sojasaus, sesamolie, honing, sap van een halve limoen, knoflook, peper en zout
door
elkaar in een
kommetje. Voeg de blokjes tonijn toe en roer door de saus. Laat even marineren
in de koelkast. Snijd de avocado in stukjes, meng met sap van andere helft van
limoen, peper en zout naar smaak. Druk de avocado aan op de bodem van een
metalen uitsteker(kookring). Leg de tonijnstukjes bovenop de avocado in de
kookring en druk licht aan met een lepel. Garneer met alfalfa en een schijfje
limoen.
Bron: bonapetit.nl