Voorgerecht
4 personen
Tonijn met peper en sinaasappel
Ingrediënten
Twee tonijn moten, ca 150 g per stuk
Geplette peperkorrels en hele peperkorrels (vierseizoenen)
Rasp van sinaasappelschil en ontvelde partjes
Ruccola salade
Plet een eetlepel peperkorrels, vier seizoenen voor de kleurvariatie. Meng twee eetlepels goede olijfolie met een eetlepel hele peperkorrels en de geplette korrels. Smeer de tonijnmoten aan beide zijden goed in en laat 30 minuten staan bij kamertemperatuur.
Verdeel de ruccola salade over vier borden en schenk olijfolie royaal erover. Strooi de sinaasappelrasp erover en verdeel 2 a 3 partjes op de salade.
Bak de tonijnmoten één tot anderhalve minuut aan beide zijden (afhankelijk van de dikte) en snijd ze in dikke plakken. Leg dit op de salade en serveer direct.
Wij dronken er een Orvieto Classico uit 2007 bij.
Bron: geïnspireerd op een voorgerecht van restaurant de Roskam, Houten
Het gerecht was dusdanig lekker dat het
maar met moeite lukte nog een foto te maken