Voorgerecht
4 personen

Tonijn met aspergetips en haricot verts


100 gr aspergetips

100 gr haricots verts (eigen variatie)

½ sinaasappel

125 ml creme fraiche

2 eetlepels droge sherry

1 theelepel mosterd

300 gr tonijnmoot (eigen variatie)

boter of zonnebloemolie voor het bakken

enkele radijsjes (eigen variatie)

 

Aspergetips en haricots verts 3 – 4 minuten koken, afgieten en met koud water afspoelen.

Sinaasappel schoonboenen en 1 el schil raspen. Sinaasappel persen en 2 el sap + geraspte schil, creme fraiche, mosterd, sherry mengen. In een pan met dikke bodem, niet aluminium, warm maken.

Tonijn in boter of olie bakken, beide zijden 1 minuut.

Bord garneren met asperge, radijs in dunne plakjes en haricots verts. Tonijn erop leggen en saus rond tonijn op bord schenken.

Geserveerd met een Chablis, P. de Marcilly Freres, 2007.

Gebaseerd op Allerhande nummer 369614: Zalmhaasje met groene aspergetips