Voorgerecht
4 personen

Tomaten in room met mozzarellataartjes


Ingrediënten:
6 stevige trostomaten
50 g roomboter
peper en zout
125 ml slagroom
4 plakken bladerdeeg
125 g mozzarella
verse basilicum

Bereiding
Snijd de tomaten doormidden. Verhit de boter in een ruime koekenpan en leg de tomaten erin, snijkant beneden.
Prik de bolle bovenkant van de tomaten een paar keer in. Bak 2 minuten, draai de tomaten even om en draai ze weer terug op de snijkant.
Kruid met zout en peper en schenk de room erbij. Laat met gesloten deksel 15 minuten pruttelen.
Verdeel de mozzarella in vier stukken en leg ze elk op een plak bladerdeeg.
Vouw twee deegpunten naar elkaar toe, zodat de kaas overdekt is, en druk vast.
Leg de pakketjes op ruim bakpapier, want de kaas gaat lopen. Bak 12 minuten in een oven op 225 graden.
Serveer de tomaten en saus met de taartjes. Garneer met basilicum.

Bron: Volkskeuken Marcus Huibers
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/tomaten-in-room-met-mozzarellataartjes~bad47c66/