Voorgerecht
4 personen
Thaise viskoekjes
Ingrediënten:
450g filet van witvis zonder graat en zonder vel
1 el vissaus (nam pla)
1 groot ei
1 handvol grof gehakte koriander
1 el rode kerriepasta
1 rode peper zonder pitjes, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 stuk gember (ca. 3 cm), geschild en fijngehakt
1 limoen, zowel de geraspte schil als het sap
75g fijn gesneden sperziebonen
3-4 bosuitjes, fijngehakt)
4 el zonnebloemolie
2-3 bosuitjes voor de garnering
Doe de in grove stukken gesneden vis in een foodprocessor
en laat de machine ca. 3 seconden draaien. Voeg de vissaus, het ei, de
koriander, kerriepasta, rode peper, knoflook, gember, limoenrasp en –sap toe en
laat de machine draaien tot alle goed gemengd is.
Haal het mes uit de machine en roer de sperziebonen en de
bosui door het mengsel. Maak met natte handen 12 balletjes en druk ze enigszins
plat om er viskoekjes van te maken.
Verhit de olie in een grote
koekenpan en bak de koekjes in twee of drie partijen 2 minuten aan beide kanten.
Laat ze even uitlekken op keukenpapier
Garneer met bosui en zet schaaltjes zoete chilisaus
op tafel als dipsaus.
Recept:
Donal Skehan
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=OGKqmRqFxCM
Commentaar van
Joost:
Dit is erg lekker en erg weinig werk!