Voorgerecht
4 personen

Thaise viskoekjes


Ingrediënten:

450g filet van witvis zonder graat en zonder vel

1 el vissaus (nam pla)

1 groot ei

1 handvol grof gehakte koriander

1 el rode kerriepasta

1 rode peper zonder pitjes, fijngehakt

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 stuk gember (ca. 3 cm), geschild en fijngehakt

1 limoen, zowel de geraspte schil als het sap

75g fijn gesneden sperziebonen

3-4 bosuitjes, fijngehakt)

4 el zonnebloemolie

2-3 bosuitjes voor de garnering

 

Doe de in grove stukken gesneden vis in een foodprocessor en laat de machine ca. 3 seconden draaien. Voeg de vissaus, het ei, de koriander, kerriepasta, rode peper, knoflook, gember, limoenrasp en –sap toe en laat de machine draaien tot alle goed gemengd is.

Haal het mes uit de machine en roer de sperziebonen en de bosui door het mengsel. Maak met natte handen 12 balletjes en druk ze enigszins plat om er viskoekjes van te maken.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koekjes in twee of drie partijen 2 minuten aan beide kanten. Laat ze even uitlekken op keukenpapier
Garneer met bosui en zet schaaltjes zoete chilisaus op tafel als dipsaus.

 

Recept: Donal Skehan

Video: https://www.youtube.com/watch?v=OGKqmRqFxCM

Commentaar van Joost:

Dit is erg lekker en erg weinig werk!