Voorgerecht
4 personen
Thaise mosselpan
Ingrediënten
2 kilo mosselen
2 flinke tenen knoflook
Stuk gember (duimgroot)
2 stengels bleekselderij
3 bosuitjes
1 ui in stukjes
2 stengels citroengras in 6 stukken
1 rode peper
2 eetlepel rode curry pasta
150 ml kokokmelk
2 eetlepels thaise vissaus
1 bosje koriander
Doe een scheut olie in de
mosselpan, fruit de rode curry pasta kort. Voeg de knoflook, gember,
bleekselderij, bosui, ui, citroengras en rode peper toe. Bak kort aan. Voeg dan
de gewassen mosselen toe en schud de pan goed om. Kook 5 tot 8 minuten. Schud
tussendoor een keer goed om. Doe de mosselen in een vergiet en vang het
kookvocht op. Zeef het kookvocht en doe het terug n de pan. Breng op hoog vuur
aan de kook, en kook enkele minuten in. Voeg de kokosmelk toe en de vissaus. Doe
de mosselen terug in de pan en schud nogmaals goed om. Strooi koriander erover
en direct serveren.
Bron: topkoks voor thuiskoks