Voorgerecht
4 personen

Tataki van tonijn op zeekraal en wasabi-crackers


Ingrediënten
2 x 100 gr verse tonijn (geen staartstuk)
1  handje verse koriander
1  handje verse munt
0,5 stengel citroengras
1  el geroosterde sesamzaadjes
Voor de vinaigrette:
1  dl sojasaus
0,5 limoen, het sap
1  ring rode ui, fijngesneden
1  dun plakje knoflook, fijngehakt
1  mespuntje wasabi
Gerookte paling
Zeekraal
Eetbare bloemen
Wasabi-crackers
 
Begin met dit gerecht 1 dag van tevoren. Wrijf de tonijn in met olijfolie en schroei op de hete grillpan aan alle kanten dicht. Laat meteen goed afkoelen zodat de vis niet verder gaart.
Hak de gespoelde en verse kruiden fijn. Meng ze door elkaar en leg ze op een stuk plasticfolie. Wrijf er de tonijn rondom mee in en wikkel in de folie. Sluit goed af en laat een nachtje trekken in de koelkast. Rooster de sesamzaadjes in een hete pan zonder veststof. Blijf er bij zodat ze niet aanbranden. Klop de ingrediënten voor de vinaigrette goed door elkaar en controleer de smaak.
Snij vlak voor het serveren de tonijn in mooie plakken en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes. Garneer met de zeekraal, bloemen, crackers en de paling. Geef de vinaigrette er apart bij.
 
We dronken daarbij een Bernardus California Sauvignon blanc Griva Vineyard 2019

Bron: njam.tv