Voorgerecht
4 personen

Sushivariaties


Ingrediënten

Sushi piramide
Gekookte Sushi rijst
Zwarte tobiko
Rode tobiko
Oranje masago
Zalm, sashimi kwaliteit
Avocado
Vegan sushi
Zwarte kleefrijst
Knoflook
Groene aspergetips
Wortel
Shimeji paddenstoelen (of bundelzwammen)
Nori
1/2  Avocado, in dunne plakken gesneden
 
Bereidingswijze
Sushi piramide
Je hebt een piramidevormige metalen mal (zie foto) nodig om dit te kunnen maken! Het is niet goed mogelijk precieze hoeveelheden te geven. Je moet dit even uitproberen.
Maak op de normale manier witte sushi rijst.
Spoel de piramidevormige mal(len) om met koud water en schud het overtollige water er uit. Zet de mal met de punt naar beneden op een glas, kookring o.i.d. Schep een kleine hoeveelheid (ca. een grote tl) zwarte tobiko in de punt en druk zachtjes aan. Schep hierop en iets grotere hoeveelheid rode tobiko. En hierop een nog grotere hoeveelheid masag0. Hierop kimt een dunne laag rijst. Daarop een laag in blokjes gesneden zalm, dan een laag in dunne plakjes gesneden avocado en tenslotte weer een laagje rijst. Druk iedere laag steeds zachtjes aan. Keer het geheel om op een bord waarop het geserveerd wordt. Klop zo nodig lichtjes met een houten lepel op de mal als het storten niet meteen lukt.
 
Ik heb het recept hier gevonden:
https://www.youtube.com/watch?v=CcMKxZvJ7NM
 
Vegan sushi
Kook de zwarte kleefrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Behandel de zwarte rijst vervolgens op dezelfde manier als de normale sushirijst met een mengsel van rijstazijn, suiker en zout. Zie bijvoorbeeld :
http://www.makesushi.com/how-to-make-sushi-rice/
 
In plaats van het maken van deze sushi te beschrijven geef ik deze link naar een filmpje (Ik gebruikte dus zwarte kleefrijst en niet een mengsel van witte en zwarte rijst zoals in dit filmpje):
https://www.youtube.com/watch?v=-Ixj3Lec87g&t=18s
 
In het volgende filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe je sushi rolt:
https://www.youtube.com/watch?v=hfNhqawvSr8
 
Recept:  Davy Devaux
 
Commentaar Joost:

Ik heb van de witte sushirijst ook nog een paar ‘gewone’ sushi met tonijn gemaakt. Ik heb daarbij niet een bepaald recept gevolgd. Ik heb tonijn en komkommer gebruikt als vulling.