Voorgerecht
4 personen
Sushivariaties
Ingrediënten
Sushi piramide
Gekookte Sushi rijst
Zwarte tobiko
Rode tobiko
Oranje masago
Zalm, sashimi kwaliteit
Avocado
Vegan sushi
Zwarte kleefrijst
Knoflook
Groene aspergetips
Wortel
Shimeji paddenstoelen (of
bundelzwammen)
Nori
1/2 Avocado, in dunne plakken
gesneden
Bereidingswijze
Sushi piramide
Je hebt een piramidevormige metalen mal (zie foto)
nodig om dit te kunnen maken! Het is niet goed mogelijk precieze hoeveelheden te
geven. Je moet dit even uitproberen.
Maak op de normale manier witte sushi rijst.
Spoel de piramidevormige mal(len) om met koud water
en schud het overtollige water er uit. Zet de mal met de punt naar beneden op
een glas, kookring o.i.d. Schep een kleine hoeveelheid (ca. een grote tl) zwarte
tobiko in de punt en druk zachtjes aan. Schep hierop en iets grotere hoeveelheid
rode tobiko. En hierop een nog grotere hoeveelheid masag0. Hierop kimt een dunne
laag rijst. Daarop een laag in blokjes gesneden zalm, dan een laag in dunne
plakjes gesneden avocado en tenslotte weer een laagje rijst. Druk iedere laag
steeds zachtjes aan. Keer het geheel om op een bord waarop het geserveerd wordt.
Klop zo nodig lichtjes met een houten lepel op de mal als het storten niet
meteen lukt.
Ik heb het recept hier gevonden:
https://www.youtube.com/watch?v=CcMKxZvJ7NM
Vegan sushi
Kook de zwarte kleefrijst volgens de aanwijzingen op
de verpakking. Behandel de zwarte rijst vervolgens op dezelfde manier als de
normale sushirijst met een mengsel van rijstazijn, suiker en zout. Zie
bijvoorbeeld :
http://www.makesushi.com/how-to-make-sushi-rice/
In plaats van het maken van
deze sushi te beschrijven geef ik deze link naar een filmpje (Ik gebruikte dus
zwarte kleefrijst en niet een mengsel van witte en zwarte rijst zoals in dit
filmpje):
https://www.youtube.com/watch?v=-Ixj3Lec87g&t=18s
In het volgende filmpje
wordt duidelijk uitgelegd hoe je sushi rolt:
https://www.youtube.com/watch?v=hfNhqawvSr8
Recept: Davy Devaux
Commentaar
Joost:
Ik heb van de witte
sushirijst ook nog een paar ‘gewone’ sushi met tonijn gemaakt. Ik heb daarbij
niet een bepaald recept gevolgd. Ik heb tonijn en komkommer gebruikt als
vulling.