Voorgerecht
4 personen

Stoere herfstsalade met mosselen


Ingrediënten

2 kg verse mosselen

1 pot visfond + klein flesje witte wijn (in plaats van 400 g water)

Extra voor het koken van de mosselen heb ik ook een zakje wokgroente gebruikt

Voor de sla heb ik nog een zoete puntpaprika gebruikt

100 g chorizo

Mildzoete appel, Jazz

Petit beurre brood

6 el olijfolie

2 el rode wijnazijn

1 tl honing

300 g gemengde sla

 

Kook de mosselen tot gaar en haal 5 hele mosselen per persoon eruit. Haal de rest uit de schelp.

Snijd de chorizo in plakjes, halveer ze en bak ze in een droge koekenpan, Schep ze na een paar minuten eruit, als ze bruin worden, en voeg een klein beetje olijfolie toe aan het chorizo vet. Pluk de helft van het brood in stukje en bak ze kort aan tot het vet is opgenomen. Leg ze op een oven plaat en maak ze krokant in de oven. Klop een dressing van de azijn, olie en honing en breng op smaak met zout en peper.

Leg op een bord sla en daarover heen de chorizo, mosselvlees en de paprika. Garneer met de dressing, de croutons en de mosselschelpen.

Wij hadden een Cadis, 2014 Soave erbij.

 

Bron: AH recept