Voorgerecht
4 personen
Stoere herfstsalade met mosselen
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
1 pot visfond + klein flesje witte wijn (in
plaats van 400 g water)
Extra voor het koken van de mosselen heb ik ook
een zakje wokgroente gebruikt
Voor de sla heb ik nog een zoete puntpaprika
gebruikt
100 g chorizo
Mildzoete appel, Jazz
Petit beurre brood
6 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
1 tl honing
300 g gemengde sla
Kook de mosselen tot gaar en haal 5 hele mosselen per
persoon eruit. Haal de rest uit de schelp.
Snijd de chorizo in plakjes, halveer ze en bak ze in een
droge koekenpan, Schep ze na een paar minuten eruit, als ze bruin worden, en
voeg een klein beetje olijfolie toe aan het chorizo vet. Pluk de helft van het
brood in stukje en bak ze kort aan tot het vet is opgenomen. Leg ze op een oven
plaat en maak ze krokant in de oven. Klop een dressing van de azijn, olie en
honing en breng op smaak met zout en peper.
Leg op een bord sla en daarover heen de chorizo,
mosselvlees en de paprika. Garneer met de dressing, de croutons en de
mosselschelpen.
Wij hadden een Cadis, 2014 Soave erbij.
Bron: AH recept