Voorgerecht
4 personen

Spinaziefoufflé 


Ingrediënten

300 g verse spinazie

100 g Hollandse blauwaderkaas

125 g crème fraîche

½ citroen

2 eieren

1 el bloem

 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spinazie grof. Laat de spinazie in een bodempje kokend water zonder zout in 3-4 min. slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.

Verkruimel de kaas. Verhit de crème fraîche met de kaas in een pan op laag vuur en roer glad. Maak een kom vetvrij met de citroen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de vetvrije kom. Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie, eidooiers, bloem en peper en eventueel zout toe. Klop de eiwitten stijf in de vetvrije kom. Spatel het eiwit door het soufflémengsel.

Vet de souffléschaaltjes in. Schep het mengsel in de schaaltjes en bak de soufflés in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

Bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R597380/spinaziesouffle-met-blauwaderkaas