Voorgerecht
4 personen

Spinaziesalade met kersen, feta & basilicum


Ingrediënten 
Flinke hand vol basilicum
3 el witte wijn azijn
6 el olijfolie
2 sjalotten in dunne ringen
200 gram snijbonen
50 gram grof gehakte hazelnoten
300 gram spinazie
200 gram feta
Pond Hollandse kersen
 
Pureer de basilicum met de azijn en 4 el olie tot een dressing, breng op smaak met zout en peper
Verhit 2 el olie in de pan, fruit de sjalotten 2 min, voeg de snijbonen, hazelnoten en wat peper en zout toe en bak alles 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de spinazie erbij en laat 1 minuut meebakken.
Neem de pan van het vuur en schep de rest van de spinazie erdoor. Verdeel over een grote serveerschaal
Besprenkel de salade met de basilicumdressing. Verkruimel de feta erover en leg de kersen erop.
Wij aten het met een door Laura vers gebakken speltbrood.

 

Bron: AH allerhande juli 2014