Voorgerecht
4 personen
Spaghettini met garnalen en peper
Ingrediënten
1 citroen, schoongeboend
4 el olijfolie
4 teentjes knoflook, in
plakjes
1 rode peper, in dunne ringetjes
200 g jumbo garnalen
150 g spaghettini (pasta)
3 el koriander grof geknipt
Bereiden
1. Rasp de schil dun van de
citroen en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een
hapjespan en fruit de plakjes knoflook goudgeel in de olie.
Bak de rode peper 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en
roer de garnalen en geraspte citroenschil erdoor.
2. Kook intussen de spaghettini
volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele
eetlepels kookvocht in een kommetje. Giet de spaghettini af
en doe de pasta terug in de pan.
3. Schep het garnalenmengsel met
de koriander door de pasta. Breng op smaak met zout en
citroensap en laat de pasta in 1 min. goed warm worden. Voeg
als het gerecht iets te droog is wat van het apart gehouden
kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme
borden.
Bron: Allerhande, PastaMama