Voorgerecht
4 personen

Spaghettini met garnalen en peper


Ingrediënten

1 citroen, schoongeboend
4 el olijfolie
4 teentjes knoflook, in plakjes
1 rode peper, in dunne ringetjes
200 g jumbo garnalen
150 g spaghettini (pasta)
3 el koriander grof geknipt

Bereiden
1. Rasp de schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook goudgeel in de olie. Bak de rode peper 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en roer de garnalen en geraspte citroenschil erdoor.
2. Kook intussen de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht in een kommetje. Giet de spaghettini af en doe de pasta terug in de pan.
3. Schep het garnalenmengsel met de koriander door de pasta. Breng op smaak met zout en citroensap en laat de pasta in 1 min. goed warm worden. Voeg als het gerecht iets te droog is wat van het apart gehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden.
 
Bron: Allerhande, PastaMama