Voorgerecht
4 personen

Spaghetti alla vongole


Ingrediënten:

1 netje vongole (venusschelpen)

1 uitje

2 tenen knoflook

400 g gepelde tomaten in blik

Spaghetti voor 4 personen (300 a 400 g)

Gehakte peterselie

 

 

Was de schelpen goed. Gooi schelpen die kapot zijn en schelpen die niet sluiten nadat je er een felle tik op geeft weg.

Verhit 2 el olijfolie en voeg de gewassen schelpen toe. Verhit ze (deksel op de pan) tot de schelpen open gaan. Niet langer! Gooi schelpen die niet open gaan weg.

Haal de vongole uit de schelpen maar houd een aantal schelpen over ter garnering. Als je erg bang bent voor zand in de vongole kun je ze een voor een snel afspoelen in het kookvocht.

Zeef het kookvocht door een doekje of door keukenpapier.

Fruit de gehakte ui en knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de tomaten en het kookvocht van de schelpen toe en laat dit inkoken tot er nauwelijks vocht over is.

Kook de spaghetti ‘al dente’ in gezouten water.

Doe de spaghetti en de vongole in de pan met tomaten en roer goed om.

Verdeel de spaghetti over vier voorverwarmde borden en garneer met gehakte peterselie.

 

Géén parmezaanse kaas!!!!

 

 

Commentaar van Joost:

Een Italiaanse klassieker, echt de moeite waard!
De meeste visboeren hebben wel vongole of kunnen ze bestellen.