Voorgerecht
4 personen

Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse


500 g sint-jakobsschelpen (diepvries)

200 g tuinerwten (diepvries)

tuinbonen

1/2 zakje munt (a 15 g), fijngesneden

100 ml slagroom

2 eetlepels olijfolie met citroenaroma (flesje a 250 ml)

 

Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten in een bodempje water in 2-3 minuten gaar. Giet de erwten af en pureer ze samen met 3 blaadjes fijngesneden munt, de slagroom en enkele druppels olijfolie met citroenaroma met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sint-jakobs-schelpen 2-3 minuten per kant, bestrooi ze daarna met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de mousse over vier borden en leg hierop de sint-jakobsschelpen. Bestrooi het gerecht met de rest van de munt.

Uit: Allerhande nummer 7,  2007
(waaraan de tuinbonen zijn tegevoegd)