Voorgerecht
4 personen
Salade van kippenmaagjes, peer en blauwe kaas
Ingrediënten
sla met geraspte biet
100 g rucola
100 g babyspinazie
klontjes boter
Klonten boter
16 kippenmaagjes
1 sjalot
flinke scheut olijfolie
1 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels appelazijn
scheutjes notenolie
2 Conference peren
150 g blauwe kaas (bv. Gorgonzola)
Kuis en was de
krulandijvie, de spinazie en de sla en meng alles onder elkaar.
Laat een klont boter smelten in een pan. Dep de
maagjes droog met wat keukenpapier. Kruid met peper en zout. Leg de maagjes een
voor een in de pan en bak ze kort.
Pel en snijd de sjalot in ringen. Haal de
kippenmaagjes uit de pan als ze gebakken zijn en houd ze 30 min bij 50°C in de
oven. Doe nu opnieuw wat olijfolie in de pan en stoof er de sjalot in aan. Voeg
er de bruine suiker aan toe, laat even karameliseren en blus met de xeresazijn.
Voeg er een scheut water en wat notenolie aan toe en leg de maagjes weer in de
warme vinaigrette.
Schil
de peer en snijd ze in schijfjes zonder het klokhuis.
Schep wat van de sla op een bordje, leg er wat maagjes
en wat stukjes peer op en werk af met wat blokjes blauwe kaas. Verdeel de lauwe
vinaigrette over het gerecht.
Bron: naar een idee van dagelijksekost.be met
kippenlevertjes