Voorgerecht
4 personen
Salade met kippenlever en kwarteleitjes
Salade
Ingrediënten
Gemengde sla
Spekkies (100 g)
Kippenlever (200 g)
Kwarteleitjes (12 stuks)
Lekker brood
Bak de spekkies mooi knapperig en bewaar het bakvet. Kook de kwarteleitjes ong 4 min en laat afkoelen. Rol de eitjes zodat de schil rondom kapot is voor iets eenvoudiger pellen. Snijd de ietjes doormidden en meng de spekkies, sla en eitjes. Maak nu de vinaigrette.
Vinaigrette
Ingrediënten
1 eetlepel graanmosterd
3 eetlepels witte wijnazijn
6 eetlepels fijne slaoliepeperzout
Neem een mengschaal en schep er de graanmosterd in.
Voeg de witte (wijn)azijn toe en roer alles los met de garde. Schenk er de
slaolie bij en roer tot je een gladde vinaigrette krijgt. Kruid het slasausje
met wat peper van de molen en een snuif zout.
Bak de lever in het vet van de spekkies en snijd af en
toe een stukje door om te controleren of ze goed gaar zijn. Serveer de salade op
een bord, sprenkel de vinaigrette erover en top af met de, nog warme, lever.
Serveer direct met plakken brood erbij.
Wij dronken er een Sauvignot Blanc Griva Vineyard 2019
bij.
Bron: dagelijksekost.een.be