Voorgerecht
4 personen

Salade met gepofte biet, quinoa, bimi en geitenkaas
Ingrediënten
4 bieten

200 gram zwarte quinoa
250 gram bimi
3 el walnotenolie
peterselie
100 gram walnoten
4 bolletjes stemgember op siroop
125 gram geitenkaas
 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd ze kruislings in, maar niet helemaal door. Bestrooi met wat zout en pak ze afzonderlijk in een stukje aluminiumfolie in. Zet ze 1 uur in de oven (die hoeft nog niet op temperatuur te zijn).
Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Giet af en doe in een schaal.
Snijd de bimi in stukken en kook in 3 min. beetgaar. Giet af en doe bij de quinoa. Meng de walnotenolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Hak ²/³ van de walnoten grof en snijd de gember fijn. Meng samen met de peterselie door de geitenkaas.
Neem de bieten uit de oven en haal ze uit de folie. Vul de bieten royaal met de geitenkaas en leg de hele walnoten erbovenop. Serveer de bieten met de quinoa met bimi.