Voorgerecht
4 personen
Salade met
gepofte biet, quinoa, bimi en geitenkaas
Ingrediënten
4 bieten
200 gram zwarte quinoa
250
gram bimi
3 el walnotenolie
peterselie
100 gram walnoten
4 bolletjes stemgember op siroop
125 gram geitenkaas
Verwarm de oven voor
op 200 °C. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd
ze kruislings in, maar niet helemaal door. Bestrooi met wat zout en pak ze
afzonderlijk in een stukje aluminiumfolie in. Zet ze 1 uur in de oven (die hoeft
nog niet op temperatuur te zijn).
Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen
op de verpakking in water met zout. Giet af en doe in een schaal.
Snijd de bimi in stukken en kook in 3 min. beetgaar.
Giet af en doe bij de quinoa. Meng de walnotenolie erdoor en breng op smaak met
peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Hak ²/³ van de
walnoten grof en snijd de gember fijn. Meng samen met de peterselie door de
geitenkaas.
Neem de
bieten uit de oven en haal ze uit de folie. Vul de bieten royaal met de
geitenkaas en leg de hele walnoten erbovenop. Serveer de bieten met de quinoa
met bimi.