Voorgerecht
4 personen

Salade met gebakken kippenlevertjes


Ingrediënten
75 gr jonge bladspinazie
75 gr lollo rosso
4 eetlepels olijfolie
225 gr kippenlever zonder pezen, in
reepjes
zout, peper
2 eetlepels boter
3 el zoete dessertwijn of sherry
75 gr parmezaanse kaas

Voorbereiding (eigen inbreng)
Ik heb de kippenlever ca. 1 uur gemarineerd in ingekookt gevogelte fond met drie geplette knoflook tenen.

Bereidingswijze:
Was de sla en scheur de blaadjes in kleine stukje in een kom. Bestrooi met zout en peper en schud. Verhit de boter en bak hierin de reepjes kippenlever rondom bruin in ca. 5 min. Haal de pan van het vuur en verwijder de kippenlevertjes met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier en verdeel ze over de sla. Warm de pan weer op en voeg de olijfolie en de wijn toe. Giet de hete sissende saus over de salade en roer het geheel door.
Leg op de borden en garneer met parmezaanse kaas.

Serveertips:
Met een Mooi Kaap Droe Rooi 2011

Bron: Smulweb