Voorgerecht
4 personen
Salade met gebakken kippenlevertjes
Ingrediënten
75 gr jonge bladspinazie
75 gr lollo rosso
4 eetlepels olijfolie
225 gr kippenlever zonder pezen, in
reepjes
zout, peper
2 eetlepels boter
3 el zoete dessertwijn of sherry
75 gr parmezaanse kaas
Voorbereiding (eigen inbreng)
Ik heb de kippenlever ca. 1 uur gemarineerd
in ingekookt gevogelte fond met drie geplette knoflook tenen.
Bereidingswijze:
Was de sla en scheur de blaadjes in kleine
stukje in een kom. Bestrooi met zout en peper en schud. Verhit de boter en bak
hierin de reepjes kippenlever rondom bruin in ca. 5 min. Haal de pan van het
vuur en verwijder de kippenlevertjes met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op
keukenpapier en verdeel ze over de sla. Warm de pan weer op en voeg de olijfolie
en de wijn toe. Giet de hete sissende saus over de salade en roer het geheel
door.
Leg op de borden
en garneer met parmezaanse kaas.
Serveertips:
Met een Mooi Kaap Droe Rooi 2011
Bron: Smulweb