Voorgerecht
4 personen
Rundertong in maderasaus
Ingrediënten
Rundertong
Selderij
Ui
Paddestoelen
200 g paddestoelen
blikje tomatenpuree
prei
wortel
kruidentuiltje (laurier, tijm, peterselie etc.
Madera
Bloem
Kalfsfond
Stokbrood
Laat de tong in 3 l gezouten water wit trekken in 3 uur.
Ververs het water halverwege. Snijd de prei, de selder, de wortel en de ui grof.
Breng gezouten water aan de kook, doe er de rundtong in
en laat 5 minuten koken. Giet het kookwater weg en giet er opnieuw kokend water
over. Voeg de groenten en het kruidentuiltje toe en laat 2,5 uur pruttelen tegen
de kook aan. Pel de tong terwijl ze nog warm is, maak de tong schoon.
Maak balletjes van het gehakt en pocheer ze in gezouten
water. Snijd de champignons in plakjes. Smelt boter in een pan, voeg de bloem
toe en roer om. Blus met de fond en de madera. Voeg de tomatenpuree toe en roer
glad. Voeg de champignons en de gehaktballetjes toe, breng nog op smaak met
peper en zout.
Snijd de tong in plakjes van 0,5 cm, serveer met de warme
saus. Lekker met stokbrood
Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/69044/rundtong-in-maderasaus-69044