Voorgerecht
4 personen

Rosbiefrolletjes met artisjok


8 artisjokharten (blik a 400 g)

8 cherrytomaten (bakje a 250 g)

2 eetlepels pijnboompitten

3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum (fles a 250 ml)

2 eetlepels witte wijnazijn

1/2 zakje veldsla (a 75 g)

16 plakjes rosbief (vleeswaren, ca. 150 g)

Bereiden

Artisjokharten laten uitlekken. Tomaatjes schoonmaken en halveren. Pijnboompitten roosteren in droge koekenpan. Dressing kloppen van olie, azijn, zout en peper. Veldsla over vier borden verdelen. Artisjokharten halveren, omwikkelen met rosbief en op veldsla leggen. Rolletjes bestrooien met zout en peper. Garneren met tomaatjes en pijnboompitten. Salade besprenkelen met dressing en bestrooien met (versgemalen) peper.

 

Uit: Allerhande receptenkaart 38 39 03