Voorgerecht
4 personen

Romige courgettesoufflé


2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook, fijngesneden

500 g courgette, fijngesneden

55 g bloem

55 g boter

250 ml hete melk

4 eiwitten en 3 eierdooiers

55 g geraspte kaas (oude kaas of Parmezaanse)

Zwarte peper

Bereidingswijze:

Verhit de oven voor op 180° en beboter een soufflévorm (of 6 kleine soufflévormpjes).
Verhit de olijfolie in een grote sauspan en voeg knoflook en courgette toe. Bak de courgette op een laag vuur, zodat hij niet bruin wordt. Roer vaak. Verhit de courgette totdat hij helemaal zacht is en het meeste vocht verdampt. Gebruik vervolgens een houten lepel of een stamper om de courgette tot een pulp te stampen.

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Meng dit goed en voeg de melk toe om een dikke bechamelsaus te maken. Roer goed om klontjes te voorkomen. Laat de saus 1 minuut doorkoken tot de bloem gaar is.

Voeg de bechamelsaus samen met de eierdooiers en de kaas toe aan de courgette. Voeg versgemalen zwarte peper toe en roer goed om een homogeen mengsel te krijgen.

Klop de eiwitten zeer stijg en vouw ze voorzichtig in het mengsel. Vul de soufflévorm met het mengsel.

Bak de soufflé in de voorverwarmde oven. Ca. 35 minuten voor een grote soufflé en 12-15 minuten voor kleintjes.

Dien onmiddellijk op.

 

Van: Hugh Fearnley-Whittingstall