Voorgerecht
4 personen
Rijstsalade met vergeten groenten
Insalata di riso met vergeten groenten
Ingrediënten
1 takje rozemarijn
1 blaadje laurier
1 takje tijm
300 g carnaroli rijst
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 pastinaak
1 topinamboer
3 oerpenen in verschillende kleuren
3 el olijfolie
100 ml groentebouillon
100 g andijvie
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Breng een pan water met zout aan de
kook. Maak met keukentouw een bouquet van de rozemarijn, laurier en tijm en
dompel dit onder in het kokende water. Kook de rijst in circa 15 minuten gaar.
Spoel de rijst koud onder de koud stromend water en
laat goed uitlekken. Laat afkoelen. Roer los met een vork.
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook
fijn.
Schil de
pastinaak, de topinamboer en de oerpenen met een dunschiller. Snijd ze in
blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalot en de knoflook
met de groenten circa 3 minuten.
Voeg de groentebouillon toe en stoof de groenten in
circa 10 minuten gaar.
Snijd de andijvie in flinterdunne reepjes en was ze. Laat goed uitlekken.
Roer de groenten met wat van het stoofvocht en de
andijvie door de rijst.
Breng de rijst op smaak met peper en zout.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Recept: Roberta Pagnier (24kitchen)
Hier vind je een video van dit recept:
http://www.24kitchen.nl/recepten/insalata-di-riso-met-vergeten-groenten