Voorgerecht
4 personen

Ricotta-rucolataartjes


Ingrediënten:
100 g rucola
20 g ui
350 g ricotta
3 eidooiers
1 ei
90 g blanke amandelen
30 g peterselie
20 g basilicum
15 g geraspte parmezaanse kaas
15 g majoraan
6 sprietjes bieslook
1 takje bonenkruid
1 takje tijm
boter bloem
citroensap
extravergine olijfolie
zout en peper
4 ringvormpjes (buitenkant 12 cm Ø, binnenkant 4 cm Ø)
 
Bak in een koekenpan op hoog vuur de rucola in 1 el olie met de fijngehakte ui, peper en zout. Neem de pan na 3 a 4 minuten van het vuur, laat afkoelen en hak het geheel fijn. Doe de ricotta in een kom en klop er de rucola, de eidooiers, het ei en peper en zout door.
Verdeel het mengsel over de vier goed beboterde en met bloem bestoven ringvormpjes. Zet deze 25 minuten in de oven op 170 0C.
Stamp voor de kruidenpesto in een vijzel de amandelen fijn met 120 ml olie en voeg geleidelijk alle kruiden, de kaas, het sap van een halve citroen, peper en zout toe. Ik gebruikte een hakmolentje.
Haal de hartige taartjes uit de vormpjes en vul de binnenring met kruidenpesto. Versier het bord met verse blaadjes rucola.
 
Bron: La Cucina Italiana