Voorgerecht
4 personen
Ree-pasta
Primi Piatti: Ragu di capriolo
Ingredi๋nten:
400 gram reevlees
in kleine blokjes
300 gram pasta
250 gram gepelde tom (blik)
Halve gesnipperde ui
3 gekneusde jeneverbessen
1 Laurierblad
1 glas droge rode wijn
Snuf suiker
1,0 liter groentebouillon
Bloem
Olie
Zout en peper
Haal
stukjes reevlees door de bloem. Bak ze 5 minuten in 4 el olie, met de ui,
jeneverbessen en laurier. Voeg glas wijn toe en laat alcohol verdampen. Voeg de
bouillon toe en breng op smaak. Voeg tomaten en snuf suiker toe en laat het
geheel minstens 1,5 uur inkoken.
Kook paste beetgaar. Giet af. Zet het vuur onder de saus hoog. Voeg de pasta toe
en bak 1 minuut. In serveerschaal goed heet serveren en geef er wat geraspte
parmezaan bij.
Bron:
Cucina Italiana november 2009