Voorgerecht
4 personen

Ree-pasta

Primi Piatti: Ragu di capriolo


Ingredi๋nten:

400 gram reevlees in kleine blokjes
300 gram pasta
250 gram gepelde tom (blik)
Halve gesnipperde ui
3 gekneusde jeneverbessen
1 Laurierblad
1 glas droge rode wijn
Snuf suiker
1,0 liter groentebouillon
Bloem
Olie
Zout en peper
 

Haal stukjes reevlees door de bloem. Bak ze 5 minuten in 4 el olie, met de ui, jeneverbessen en laurier. Voeg glas wijn toe en laat alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en breng op smaak. Voeg tomaten en snuf suiker toe en laat het geheel minstens 1,5 uur inkoken.

Kook paste beetgaar. Giet af. Zet het vuur onder de saus hoog. Voeg de pasta toe en bak 1 minuut. In serveerschaal goed heet serveren en geef er wat geraspte parmezaan bij.

Bron: Cucina Italiana november 2009