Voorgerecht
4 personen
Preivelouté met knoedels
Ingrediënten:
500 gram prei
250 gram aardappels
200 gram vijfgranenbrood
150 gram slagroom
2 eieren
Hand geraspte Parmezaanse kaas
Wat bloem
Olie
Peper en zout
Haal de korst van het brood en snijd het in blokjes. Meng met 100 ml slagroom en de eieren en laat minstens 1,5 uur rusten. Mak de prei en aardappelen schoon en snijd ze in blokjes. Doe ze in een braadpan met 2 el olie, bak een minuut aan en voeg 500 ml water toe. Deksel op de pan en in 25 tot 30 minuten op matig vuur laten garen tot aardappels zacht zijn. Pureer en maak af met de resterende 50 gram slagroom en breng op smaak met zout en peper.
Breng het broodmengsel op smaak met peper en zout en een hand Parmezaanse kaas. Maak er 12 knoedels van, gebruik wat bloem zodat het niet aan je handen plakt en rol ze nog een keer na door de bloem. Kook de knoedels 2 min. in kokend water. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar. Serveer de vélouté met drie knoedels en rasp er wat parmezaan over.