Voorgerecht
4 personen

Preivelouté met knoedels


Ingrediënten:

500 gram prei

250 gram aardappels

200 gram vijfgranenbrood

150 gram slagroom

2 eieren

Hand geraspte Parmezaanse kaas

Wat bloem

Olie

Peper en zout

 

Haal de korst van het brood en snijd het in blokjes. Meng met 100 ml slagroom en de eieren en laat minstens 1,5 uur rusten. Mak de prei en aardappelen schoon en snijd ze in blokjes.  Doe ze in een braadpan met 2 el olie, bak een minuut aan en voeg 500 ml water toe. Deksel op de pan en in 25 tot 30 minuten op matig vuur laten garen tot aardappels zacht zijn. Pureer en maak af met de resterende 50 gram slagroom en breng op smaak met zout en peper.

 

Breng het broodmengsel op smaak met peper en zout en een hand Parmezaanse kaas. Maak er 12 knoedels van, gebruik wat bloem zodat het niet aan je handen plakt en rol ze nog een keer na door de bloem. Kook de knoedels 2 min. in kokend water. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar. Serveer de vélouté met drie knoedels en rasp er wat parmezaan over.