Voorgerecht
4 personen

Portabella prei Pie


4 grote portabella’s

1 Prei

3 takjes tijm

1 eetlepel Bloem

klontje ongezouten boter

groentebouillonblokjes

250 ml volle melk

1theelepel grove mosterd

40 gr. kaas

4 plakjes bladerdeeg in plakken

1 Ei


Bereidingswijze:
Maak de prei schoon en snijd deze in stukjes van 1 cm. Smelt de boter een de zware bodem pan. De boter hoeft niet helemaal bruin te zijn, maar wel warm. Snijd de tijm. Doe de prei en de tijm in de pan met boter. Laat dit ongeveer 15 minuten sudderen met het deksel half op de pan. 

Besprenkel het mengsel van prei en tijm met bloem en voeg langzaam 200 ml melk toe. Voeg tenslotte naar smaak geraspte oude kaas, mosterd, zout en peper toe.
Maak de portabella’s schoon, door het steeltje eruit te halen. Vul de portabella’s met het mengsel van prei en tijm en bedek dit met bladerdeeg.  Strijk dit af met losgeklopt ei  (of melk) en bak de gevulde portabella’s ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 °C tot het een goudbruine kleur krijgt.  

Blancheer eventueel lange slierten van de prei tot ze soepel zijn en knoop ze met een strik om de pakketjes portabella/bladerdeeg voordat ze de oven ingaan.

Auteur Andy McDonald