Voorgerecht
4 personen
Poffertjes van ratte-aardappel, geitenkaas en een kwartelspiegeleitje
1/2 netje zilveruitjes
1/2 fles port
300 g puree van ratte-aardappel
1 theelepel bakpoeder
150 g bloem
1 dl opgeklopt eiwit
12 kwarteleitjes
12 plakjes geitenkaas
12 groene aspergekopjes
Pel de zilveruitjes en bak ze even aan in een pan met wat boter of olie. Blus af met de port. Laat minimaal een uur trekken tot alle port is opgenomen door de uitjes of verdampt is.
Meng de warme aardappelpuree (maak hem bijna vloeibaar!) met het bakpoeder en de bloem en spatel er het opgeklopte eiwit voorzichtig doorheen. Doe de luchtige puree in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Verhit wat boter of olie in een bakpan met antiaanbaklaag. Spuit torentjes in de pan en bak ze aan beide zijden bruin. De bedoeling is dat ze de maat hebben van poffertjes.
Breek de kwarteleitjes voorzichtig in de holletjes van een ingevette poffertjespan. Breng water aan de kook in een pan (een hapjespan ging bij mij het best) en plaats de poffertjespan op de damp van kokend water. Bak de eitjes tot ze net gaar zijn.
Plaats op elk bord drie poffertjes. Leg op ieder poffertje een plakje geitenkaas en daarop een spiegeleitje. Garneer elk eitje met een geblancheerd aspergekopje. Leg tussen de poffertjes enkele zilveruitjes.
Recept: Sligro magazine