Voorgerecht
4 personen

Pastrami met artisjokkencompote


Ingrediënten

2 blikje artisjokbodems (netto 185 g)

kleine rode paprika

4 eetlepels olijfolie

2 theelepel rode wijnazijn

2 theelepel Italiaanse kruidenolie

zout

peper

120 g flinterdun gesneden pastrami (pakje à ca. 120 g)

 

Bereiden

Artisjokkenbodems laten uitlekken. 4 Artisjokkenbodems in vieren snijden. Rest van artisjokken in kleine blokjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Artisjokkenblokjes, paprikablokjes, 1 eetlepel olie en azijn door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper.In ander kommetje kruidenolie en rest van olie door elkaar roeren. Stukken artisjokkenbodems aan rand van bord leggen en elk vullen met 1/2 theelepel compote. Rest van compote in midden van bord leggen. Pastramiplakjes erop leggen. Kruidenolie druppelsgewijs over bord verdelen.

 

Opmerkingen

-Pastrami kon ik niet krijgen en heb dus (aan de hand van het plaatje) achterham genomen. Dat was lekker maar niet geheel de bedoeling omdat Pastrami eigenlijk zeer gekruid rundvlees is (lijkt op pekelvlees). Heel iets anders dan achterham!

-We dronken er een Pino Grigio bij.

 

Bron: Allerhande maart 2000