Voorgerecht
4 personen

Parmentier van eend met sinaasappel


Ingrediënten

300 gram aardappel

2 ingemaakte eendenbouten (Confit de Canard)

1 sinaasappel

flinke schep suiker

10 cl melk

35 gram boter

25 gram broodkruim

Kook de in stukken gesneden en geschilde aardappelen ongeveer 20 minuten. Verwijder zoveel mogelijk vet van de eend. Snijd het vlees in stukjes en doe in een kom. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil van de sinaasappel (alleen het oranje). Pers 20 cl sinaasappel en kook dit samen met de rasp en de suiker in tot de helft. Roer het stroperige mengsel goed door de eend. Maak puree van de aardappels met hete melk en de boter. En breng op smaak met peper en zout. Vet de potjes in met wat vet van de eend. Verdeel de eend over de potjes. Doe de puree er bovenop en strooi er wat broodkruim over. Zet 20 minuten op 180 graden in de oven.