Voorgerecht
4 personen
Paprika op toast
Ingrediënten
150 g serranoham
1 of twee rode paprika's
1 grote vleestomaat
1 teentje knoflook
enkele groene asperges
goede olijfolie
lekkere azijn
peper en zout
landbrood
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160
graden.
Droog de plakjes serranoham 30 - 40 minuten in de oven tot ze droog en knapperig
zijn.
Blaker de paprika rondom zwart in een gasvlam of onder de grill. Laat hem
afkoelen in een afgesloten plastic of papieren zak. Verwijder de zwarte schil en
maak de paprika zo goed mogelijk schoon. Spoel hem liever niet af, dat
vermindert de smaak. Snijd de paprika fijn en pureer hem samen met een teentje
knoflook met een staafmixer niet te fijn. Breng op smaak met azijn, olijfolie,
peper en zout.
Schaaf een paar groene asperges in de lengterichting in zeer dunne plakjes.
Vermeng ze met 2 el olijfolie, 1 el azijn,peper en zout.
Snijd een grote rijpe vleestomaat in kleine stukjes en pureer deze met 1 dl
olijfolie met de staafmixer. Breng op smaak met azijn, suiker, peper en zout.
Pureer nogmaals tot een hele fijne saus.
Rooster plakjes landbrood in de oven goudbruin en beleg ze met de asperges, de
gedroogde serranoham en een lepel paprika aïoli. Druppel de gazpacho-dressing
eromheen.