Oven voorverwarmen op 200 °C.
Plakjes deeg op werkvlak uitspreiden en laten ontdooien.
Paddestoelen schoonborstelen en in plakjes snijden. Sjalot
en knoflook pellen en fijnsnijden. Taartvormpjes licht met
olie invetten. Deegplakjes iets uitrollen en zo in vormpjes
leggen dat deeg ruim over rand hangt. Deegbodems enkele
malen met vork inprikken en dun met 1 losgeklopte eierdooier
bestrijken.
In koekenpan 3 el olie
verhitten en sjalot met 1 teentje knoflook 30 sec. fruiten.
Paddestoelen toevoegen en op hoog vuur meebakken. Op smaak
brengen met zout en peper. Paddestoelen in zeef laten
uitlekken, vocht opvangen.
Rest van eierdooiers met
paddestoelenvocht losroeren. Bloem in 125 ml slagroom
loskloppen en door eierdooiers roeren. Paddestoelen over
taartvormpjes verdelen en roommengsel erop schenken.
Taartjes in midden van oven in ca. 20 min. gaarbakken.
Steeltjes van peterselie
plukken en grofhakken. Kwart van peterselieblad achterhouden
voor garnering, rest in kom overgieten met kokend water en
na 15 sec. in zeef met koud water afspoelen en goed laten
uitlekken (= blancheren).
In koekenpan gehakte
peterseliesteeltjes met rest van knoflook in 1 el olie 1
min. zachtjes bakken. Fond erbij schenken en op hoog vuur
tot eenderde inkoken. Rest van slagroom erdoor roeren en
saus nog 3 min. laten inkoken. Peterselieblad droogdeppen,
fijnhakken en door roomsaus roeren.
Taartjes voorzichtig uit vorm
nemen en 1 min. op rooster laten uitdampen. Taartjes op bord
leggen. Peterseliesaus met garde schuimig kloppen en rondom
taartjes schenken. Taartjes met achtergehouden peterselie
bestrooien. Eventueel nog garneren met enkele gebakken
paddestoelen, plukje frisée- en rucolasla.