Voorgerecht
6 stuks
Miniquiches met shii-take
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
3 bakjes shii-takes (paddestoelen à 100 g)
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1/2 zakje verse bieslook (à 25 g)
1/2 zakje pijnboompitten (à 50 g)
zout en versgemalen peper
3 eieren
1 bekertje slagroom (125 ml)
boter om in te vetten
Materialen lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm ..Voorbereiden Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijn snipperen. In koekenpan olie verhitten, shii-takes en knoflook ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Pan van vuur nemen. Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen. Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
Bereiden Oven voorverwarmen op 200 ºC. (In magnetron) boter smelten. Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden. Overhangend deeg langs rand afsnijden. Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen. Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand. Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken. Quiches uit oven nemen en warm serveren.
Ik heb ze gebakken in een Tefal muffin vorm maar het bleek dat je die toch ook echt in moet vetten om ze er goed uit te krijgen. De muffinvorm is eigenlijk ook iets te hoog voor deze quiches
Bron: Allerhande receptenkaart 117306