Voorgerecht
4 personen
Mini trifle van asperges en roerei
Ingrediënten
2 sneetjes (oud) wit
brood
3 el olijfolie
naturel
8 witte
asperges
150 g zeekraal
3 eieren
2 el olijfolie
extra vierge
3 el zure room
0.5 bosje
bieslook
175 g Hollandse
garnalen
1 kropje little
gem
Croutons
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Snijd het brood in
gelijkmatige blokjes van een halve centimeter. Besprenkel de
blokjes met de helft van de olijfolie naturel en meng goed
door elkaar. Bak de croutons in circa 7 minuten goudbruin in
de oven.
Asperges
Snijd de harde onderkant van de
asperges en schil de asperges. Snijd de asperges in schuine
plakjes van 5 millimeter dik. Verhit de rest van de
olijfolie naturel in een pan en bak de asperges tot ze in
3-4 minuten beetgaar zijn.
Zeekraal
Haal de harde stukjes van de
zeekraal. Blancheer de zeekraal 20 seconden in ongezouten
kokend water. Spoel met koud water af in een bolzeef en laat
uitlekken..
Roerei
Breek de eieren in een sauteuse,
voeg de olijfolie extra vierge toe en roer continue met een
spatel op laag vuur tot de eieren gestold, maar nog romig
zijn. Roer er de zure room door en breng op smaak met een
beetje zeezout en versgemalen witte peper. Snijd de bieslook
fijn en roer erdoorheen.
Serveren
Vul het glas op volgorde laagjes
sla, zeekraal, roerei, Hollandse garnalen, asperges,
croutons en nog een beetje zeekraal.
Recept: Angélique
Schmeinck(24 kitchen)
Commentaar van Joost:
Goed recept. De kunst is
bestaat uit het maken van het perfecte roerei. Zie filmpje
op
http://www.24kitchen.nl/recepten/mini-trifle-van-asperges-en-roerei
We dronken er een koele
Chablis bij.