Voorgerecht
4 personen

Mini trifle van asperges en roerei


Ingrediënten
2 sneetjes (oud) wit brood
3 el olijfolie naturel
8  witte asperges
150 g zeekraal
3  eieren
2 el olijfolie extra vierge
3 el zure room
0.5 bosje bieslook
175 g Hollandse garnalen
1 kropje little gem
 
Croutons
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Snijd het brood in gelijkmatige blokjes van een halve centimeter. Besprenkel de blokjes met de helft van de olijfolie naturel en meng goed door elkaar. Bak de croutons in circa 7 minuten goudbruin in de oven.
 
Asperges
Snijd de harde onderkant van de asperges en schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van 5 millimeter dik. Verhit de rest van de olijfolie naturel in een pan en bak de asperges tot ze in 3-4 minuten beetgaar zijn.
 
Zeekraal
Haal de harde stukjes van de zeekraal. Blancheer de zeekraal 20 seconden in ongezouten kokend water. Spoel met koud water af in een bolzeef en laat uitlekken..
 
Roerei
Breek de eieren in een sauteuse, voeg de olijfolie extra vierge toe en roer continue met een spatel op laag vuur tot de eieren gestold, maar nog romig zijn. Roer er de zure room door en breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen witte peper. Snijd de bieslook fijn en roer erdoorheen.
 
Serveren
Vul het glas op volgorde laagjes sla, zeekraal, roerei, Hollandse garnalen, asperges, croutons en nog een beetje zeekraal.
 
 
Recept: Angélique Schmeinck(24 kitchen)

Commentaar van Joost:
Goed recept. De kunst is bestaat uit het maken van het perfecte roerei. Zie filmpje op
http://www.24kitchen.nl/recepten/mini-trifle-van-asperges-en-roerei
We dronken er een koele Chablis bij.