Voorgerecht
4 personen
Makreelsalade
Ingrediënten:
350 gram gerookte makreel
1 groene appel
3 el augurkensap
3 zoetzure Kühne augurken
1/2
el Franse Kühne mosterd
1/2 tl fijne suiker
4 el olijfolie
100 gram gemengde salade
1 grote rode ui, in dunne partjes
paprika reepjes (eigen inbreng).
Bereidingswijze
Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel
de makreel in stukjes. Snijd de appel met schil in vieren, verwijder het
klokhuis, snijd de appel in lucifer dunne reepjes en besprenkel deze met 1 el
augurksap. Snijd de augurken in dunne plakjes. Roer de mosterd, suiker, 2 el
augurkensap en olijfolie door elkaar en schep de plakjes augurk door de
dressing. Verdeel de makreel, rode ui, paprika en appel over de salade en
besprenkel de salade met de dressing.
Serveertips
Serveer met lekker brood en een Wachau Gruner Veltliner
2015
Bron: www.smulweb.nl