Voorgerecht
4 personen

Makreelsalade


Ingrediënten:

350 gram gerookte makreel

1 groene appel

3 el augurkensap

3 zoetzure Kühne augurken

1/2  el Franse Kühne mosterd

1/2 tl fijne suiker

4 el olijfolie

100 gram gemengde salade

1 grote rode ui, in dunne partjes

paprika reepjes (eigen inbreng).

 

Bereidingswijze

Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de makreel in stukjes. Snijd de appel met schil in vieren, verwijder het klokhuis, snijd de appel in lucifer dunne reepjes en besprenkel deze met 1 el augurksap. Snijd de augurken in dunne plakjes. Roer de mosterd, suiker, 2 el augurkensap en olijfolie door elkaar en schep de plakjes augurk door de dressing. Verdeel de makreel, rode ui, paprika en appel over de salade en besprenkel de salade met de dressing.

 

Serveertips

Serveer met lekker brood en een Wachau Gruner Veltliner 2015

 

Bron: www.smulweb.nl