Voorgerecht
4 personen
Ingrediënten:
Sinaasappeldressing
·
3 sinaasappels
·
50 ml Pernod
·
5 el olijfolie extra vierge
Venkelsalade met geitenkaas
·
1 rijpe honingmeloen
·
1 venkelknol
·
75 g rucola
·
1 rijpe avocado
·
250 g geitenkaas zonder korst
’s Middags voorbereiden
Sinaasappeldressing
Pers de sinaasappels uit en kook het
sinaasappelsap en de Pernod, in een brede pan, tot het licht stroperig is. Laat
de siroop afkoelen. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe en breng op smaak met
versgemalen peper. Bewaar de dressing op kamertemperatuur.
Honingmeloen
Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Boor
met een parisienneboor bolletjes uit het vruchtvlees. Schraap het overige
vruchtvlees uit de meloenhelften en houd apart. Bewaar bolletjes en vruchtvlees
in de koelkast voor de eindbereiding.
Venkel
Verwijder de buitenste bladeren van de venkel.
Houd de venkel ’pluimpjes’ (het groen dat aan de venkel zit) apart. Laat de voet
van de venkel aan elkaar. Schaaf op een scherpe rauwkostschaaf of mandoline de
venkel in 2-3 mm dunne plakken. Leg ze in een brede schaal.
’s Avonds afmaken
Avocado
Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de
helften in parten en verwijder de schil.
Salade
Meng de rucola door de venkel
Meloensoep
Pureer de resterende meloen in de blender of met
de staafmixer tot het schuimig is.
Geitenkaas
Verbrokkel de geitenkaas in stukken van 1-2
centimeter en leg ze op een bakplaat. Kleur ze goudbruin met de gasbrander.
Opmaak bord
Verdeel de salade over borden. Verdeel
de parten avocado en de meloenbolletjes over de salade. Lepel de
sinaasappeldressing erover. Leg de stukjes geitenkaas tussen de salade. Pluk
het venkelgroen fijn en strooi over de salade. Schenk in een klein glas en
serveer er apart bij.
Recept: Angélique Smeinck (Impress your friends,
24 kitchen)