Voorgerecht
4 personen

Luchtige venkelsalade met geitenkaas


Ingrediënten:
Sinaasappeldressing
·         3  sinaasappels
·         50 ml Pernod
·         5 el olijfolie extra vierge
Venkelsalade met geitenkaas
·         1  rijpe honingmeloen
·         1  venkelknol
·         75 g rucola
·         1  rijpe avocado
·         250 g geitenkaas zonder korst

’s Middags voorbereiden

Sinaasappeldressing
Pers de sinaasappels uit en kook het sinaasappelsap en de Pernod, in een brede pan, tot het licht stroperig is. Laat de siroop afkoelen. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe en breng op smaak met versgemalen peper. Bewaar de dressing op kamertemperatuur.
Honingmeloen
Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Boor met een parisienneboor bolletjes uit het vruchtvlees. Schraap het overige vruchtvlees uit de meloenhelften en houd apart.  Bewaar bolletjes en vruchtvlees in de koelkast voor de eindbereiding.
Venkel
Verwijder de buitenste bladeren van de venkel. Houd de venkel ’pluimpjes’ (het groen dat aan de venkel zit) apart. Laat de voet van de venkel aan elkaar. Schaaf op een scherpe rauwkostschaaf of mandoline de venkel in 2-3 mm dunne plakken. Leg ze in een brede schaal.

’s Avonds afmaken

Avocado
Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de helften in parten en verwijder de schil.
Salade
Meng de rucola door de venkel
Meloensoep
Pureer de resterende meloen in de blender of met de staafmixer tot het schuimig is.
Geitenkaas
Verbrokkel de geitenkaas in stukken van 1-2 centimeter en leg ze op een bakplaat. Kleur ze goudbruin met de gasbrander.

Opmaak bord

Verdeel de salade over borden. Verdeel de parten avocado en de meloenbolletjes over de salade. Lepel de sinaasappeldressing erover.  Leg de stukjes geitenkaas tussen de salade. Pluk het venkelgroen fijn en strooi over de salade.  Schenk in een klein glas en serveer er apart bij.
 
Recept: Angélique Smeinck (Impress your friends, 24 kitchen)