Voorgerecht
4 personen

Lauwwarme salade van kippenlevertjes in tomaat-dragonsaus


4 (tros)tomaten

2 teentjes knoflook

50 g gerookt ontbijtspek (vleeswaren)

1 eetlepel (olijf)olie

250 g kalkoenmedaillons

2 theelepels gedroogde dragon

1 eetlepel balsamicoazijn

125 ml koksroom

zout

peper

1 zakje jonge bladsla (100 g)

12 zwarte olijven zonder pit

 

 

Voorbereiden

Tomaten inkruisen en enkele seconden in kokend water onderdompelen. Tomaten ontvellen, van zaadjes ontdoen en in stukjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Ontbijtspek in dunne reepjes snijden.

Bereiden

In koekenpan olie verhitten. Spek in ca. 3 minuten knapperig bakken en uit pan nemen. In bakvet kalkoenmedaillons in 2 à 3 minuten rondom bruin bakken. Knoflook, tomaten en dragon aan kalkoen toevoegen en geheel goed omscheppen. Vuur iets lager draaien en mengsel ca. 1 minuut laten pruttelen. Balsamicoazijn toevoegen en geheel goed doorroeren. Koksroom erdoor scheppen. Saus ca. 1 minuut doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Sla over vier bordjes verdelen en kalkoenmedaillons erop leggen. Tomaten-dragonsaus erover schenken en salade garneren met spekjes en olijven. Lekker met mini-ciabattas.

Drank

Er werd een Italiaanse Canti pinot grigiobij gedronken.

 

Uit: Allerhande november 2000
(waarin 'kalfsmedaillons' vervangen wordt door 'kippenlevertjes')