Voorgerecht
4 personen
Kruidensalade met paardentournedos
Naar aanleiding van alle krantenberichten over
paardenvlees wilde ik dat wel eens proeven. Het gerecht van AH is met
lamskoteletjes maar ik heb dat vervangen door paarden tournedos. Niemand proefde
dat het paardenvlees was, het smaakt naar “biefstuk”. De vraag is: hebben we
altijd paardenvlees gegeten of lijkt het gewoon op elkaar?
Ingrediënten
4 paarden tournedos
Zure room 125 g
4 sjalotten
avocado
Citroensap van verse citroen
1 tlp witte wijnazijn
Olijfolie
Gemengde sla
Kook een pot vleesfond in tot
ongeveer 50 ml. Vinaigrette kloppen van 4 eetlepels olie, theelepel azijn, helft
van citroensap en ingekookte fond. Sjalotten pellen en snipperen en kort in olie
fruiten. Af laten koelen en door de vinaigrette roeren.
Avocado halveren, pit verwijderen en vruchtvlees uit
schil scheppen. Pureren met zure room, rest van citroensap en twee eetlepels
olijfolie. Avocado crème in steelpan zachtjes verwarmen. Vinaigrette ook
zachtjes verwarmen. Tournedos kort braden, 2 a 3 min per kant en in alu folie
nagaren. Sla op borden leggen en vinaigrette erover scheppen. Tournedos in dikke
plakken snijden en erop leggen. Garneren met de avocado crème.
Een Southern Creek Australian Shiraz Vintage uit 2008
was hier heerlijk bij.
Bron: geïnspireerd door AH
9574