Voorgerecht
4 personen

Kruidensalade met paardentournedos


Naar aanleiding van alle krantenberichten over paardenvlees wilde ik dat wel eens proeven. Het gerecht van AH is met lamskoteletjes maar ik heb dat vervangen door paarden tournedos. Niemand proefde dat het paardenvlees was, het smaakt naar “biefstuk”. De vraag is: hebben we altijd paardenvlees gegeten of lijkt het gewoon op elkaar?

Ingrediënten

4 paarden tournedos
Zure room 125 g
4 sjalotten
avocado
Citroensap van verse citroen
1 tlp witte wijnazijn
Olijfolie
Gemengde sla
 
Kook een pot vleesfond in tot ongeveer 50 ml. Vinaigrette kloppen van 4 eetlepels olie, theelepel azijn, helft van citroensap en ingekookte fond. Sjalotten pellen en snipperen en kort in olie fruiten. Af laten koelen en door de vinaigrette roeren.
Avocado halveren, pit verwijderen en vruchtvlees uit schil scheppen. Pureren met zure room, rest van citroensap en twee eetlepels olijfolie. Avocado crème in steelpan zachtjes verwarmen. Vinaigrette ook zachtjes verwarmen. Tournedos kort braden, 2 a 3 min per kant en in alu folie nagaren. Sla op borden leggen en vinaigrette erover scheppen. Tournedos in dikke plakken snijden en erop leggen. Garneren met de avocado crème.
Een Southern Creek Australian Shiraz Vintage uit 2008 was hier heerlijk bij.

 

Bron: geïnspireerd door AH 9574