Voorgerecht
4 personen
Krabcoctail
Ingrediënten
1 kg
krabbenpoten
1 kleine venkelknol
klein bosje dille
2 avocado’s
het sap van één citroen
1 baby gem
Voor de saus:
3 el
mayonaise
2 el tomatenketchup
½ tl Worcester saus
enkel druppels tabasco
geraspte schil van 1 citroen
flinke snuif cayennepeper
½
rood pepertje, fijngehakt
Klop alle ingrediënten voor de saus samen in een kom
en voeg naar smaak peper en zout toe.
Zet de kom in de koelkast om af te koelen.
Breng ruim water aan de kook, met wat groente (prei,
wortel, bleekselderij, gekneusde peperkorrels) en laat 15 minuten sudderen. Voeg
de gewassen krabpoten toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal ze uit het
water en laat een beetje afkoelen. Gebruik een hamer, een stevige kreeftengang
o.i.d. om het vlees uit de poten te halen. Plan hier veel tijd voor in!
Schaaf de venkel zo dun mogelijk (op een mandoline).
Leg de venkel minimaal een half uur in ijskoud water met wat citroensap.
Snijd de avocado in dobbelsteentjes of in dunne
schijven. Druppel er citroensap over om verkleuren te voorkomen.
Laat de venkel uitlekken. Meng er het restant van het
citroensap door, de gehakte dille en peper en zout.
Leg in cocktailglazen eerst een laagje sla, vervolgens
avocado, venkel en krab. Hierover een el saus en vervolgens nog een keer
dezelfde lagen. Eindig met de saus. Serveer met partjes citroen en toast.
Recept: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3087678/crab-cocktail