Voorgerecht
4 personen

Krabcoctail


Ingrediënten
1 kg krabbenpoten
1 kleine venkelknol
klein bosje dille
2 avocado’s
het sap van één citroen
1 baby gem


Voor de saus:
3 el mayonaise
2 el tomatenketchup
½ tl Worcester saus
enkel druppels tabasco
geraspte schil van 1 citroen
flinke snuif cayennepeper
½ rood pepertje, fijngehakt

 

Klop alle ingrediënten voor de saus samen in een kom en voeg naar smaak peper en zout toe.
Zet de kom in de koelkast om af te koelen.
Breng ruim water aan de kook, met wat groente (prei, wortel, bleekselderij, gekneusde peperkorrels) en laat 15 minuten sudderen. Voeg de gewassen krabpoten toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Haal ze uit het water en laat een beetje afkoelen. Gebruik een hamer, een stevige kreeftengang o.i.d. om het vlees uit de poten te halen. Plan hier veel tijd voor in!
Schaaf de venkel zo dun mogelijk (op een mandoline). Leg de venkel minimaal een half uur in ijskoud water met wat citroensap.
Snijd de avocado in dobbelsteentjes of in dunne schijven. Druppel er citroensap over om verkleuren te voorkomen.
Laat de venkel uitlekken. Meng er het restant van het citroensap door, de gehakte dille en peper en zout.
Leg in cocktailglazen eerst een laagje sla, vervolgens avocado, venkel en krab. Hierover een el saus en vervolgens nog een keer dezelfde lagen. Eindig met de saus. Serveer met partjes citroen en toast.

 

Recept: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3087678/crab-cocktail