Voorgerecht
4 personen
Krab met wakame salade en wasabi mayonaise
Ingredienten:
40 g gedroogde wakame
½ komkommer, geschild
225 g vers wit krabvlees
1 el bonito vlokken
wasabi mayonaise
Dressing
½ tl dashi korrels
40 ml warm water
8 ml rijst wijnazijn
½ tl suiker
1 tl donkere sojasaus
Doe de gedroogde wakame
ineen kom met ruim kokend water en laat 5 minuten weken. Laat vervolgens goed
uitlekken en gebruik een mes om de wakame zo nodig in kleinere stukken te
snijden.
Snijd de komkommer in de lengte in tweeën en gebruik
een theelepel om het zaad te verwijderen. Snijd de komkommer vervolgens in dunne
schijfjes
Los in een kom de dashi korrels op in het warme water
en meng met de overige ingrediënten voor de dressing. Voeg de wakame en de
komkommer toe. Laat afkoelen in de koelkast.
Verdeel het krabvlees over vier borden.
Gebruik bijvoorbeeld een kookring om dit netjes te doen. Leg er een eetlebel
wasabi mayonaise naast. Verdeel de wakame salade over de borden en garneer de
salade met de bonito vlokken.
Recept: Rick Stein (BBC food)
Commentaar van Joost:
Ik heb hiervoor krabbenpoten gekocht.
Ik had 7,5 ons en dat was eigenlijk te weinig. Koop liever een kg! Kook de
krabbenpoten 3 – 4 minuten in water met veel zout. Houd er rekening mee dat het
lastig is om het vlees uit de scharen te halen en plan hier genoeg tijd voor in.
Ik gebruikte hierbij een heel erg stevige kreeftentang (nog bedankt Hilde en
Jelle!) en een kreeftenvorkje.
Alle onbekende ingrediënten koop je
bij de toko. Ook de wasabi mayonaise. Die kun je natuurlijk eigenlijk beter zelf
maken!