Voorgerecht
4 personen
Koude lasagne met dillesaus
Ingrediënten
2 zakjes pijnboompitten (a 65 g)
60 g verse dille (van plantje of uit 4 zakjes)
1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
1 el kappertjes
2 teentjes knoflook, gepeld
150 ml olijfolie
18 gladde lasagnevellen
3 kleine courgettes
800 g gerookte palingfilet (of zalm)
In twee
ruime pannen water met zout aan de kook brengen. In droge koekenpan
pijnboompitten lichtbruin roosteren. Voor garnering 12 kleine takjes dille
achterhouden. Rest van dille met pijnboompitten, ansjovis, kappertjes en
knoflook in keukenmachine of met staafmixer fijnmalen. Olie in dun straaltje
erbij schenken, terwijl machine draait. Dillesaus op smaak brengen met peper.
Van lasagnevellen telkens 4 stuks in kokende water laten glijden. Lasagne in 5
min. beetgaar koken; regelmatig roeren zodat vellen niet vastplakken. Met
schuimspaan uit pan nemen en met koud water afspoelen. Lasagne op werkvlak
uitspreiden.
Courgettes met kaasschaaf of dunschiller in dunne linten schaven (zachte kern
niet gebruiken). Linten in schaal leggen, met zout bestrooien en kokend water
erover schenken. Courgettes 1 min. laten staan, dan afgieten. Courgettes ter
grootte van lasagne snijden (12 plakken achterhouden). Palingfilets in stukken
snijden. Lasagnevellen halveren en 12 plakjes dun met dillesaus bestrijken.
Hierop wat palingfilet en courgette leggen. Courgette erover verdelen en dun met
dillesaus bestrijken. Afdekken met 12 plakjes lasagne. Met saus, paling en
courgette tweede laag maken en met laatste plakjes lasagne afdekken. Bovenkanten
van lasagne met saus bestrijken. Achtergehouden courgette in lengte halveren en
als lint op lasagne leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Serveren met een takje dille op de lasagne.
Geserveerd met een Mischief and Mayhem, Chardonnay 2009, White Burgundy
Bron: AH receptenkaart 306802