Voorgerecht
2 personen
Komkommer in schuim met vis
Ingrediënten
1 komkommer
1 blaadje gelatine
50 g boter
50 g zure room
1 teentje knoflook
½ bosje platte peterselie
10 sprietjes bieslook
125 cl slagroom
Peper en zout
gerookte zalm
gerookte forel
garnalen en enkele witlof schuitjes voor
garnering
Schil de komkommer met een dunschiller en rasp
hem. Draai van 4 lange repen komkommerschil een mooi rondje voor garnerring.
Bestrooi de geraspte komkommer met een snuifje zout en druk alles door een fijne
zeef. Vang het vocht op. Week de gelatine in koud water. Laat de boter smelten.
Neem ze van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine en de zure room al roerend
toe. Pel het knoflookteentje en druk het door een pers. Spoel de peterselie en
hak hem fijn. Klop de slagroom stijf. Meng het komkommersap onder het
botermengsel en schep de knoflook, peterselie en room eronder. Breng op smaak
met peper en zout en bewaar het in de koelkast (maximaal 3 dagen)..
Schep een laag schuim op een bord. Garneer met de
garnalen, de gerookte zalm en de gerookte forel, de in plakjes gesneden
achtergehouden komkommer, de witlof schuitjes en plukjes dille of peterselie.
We dronken hier een Le
Cadet de Larmande Saint Emilion Grand Cru 2011 bij.
Bron: Smulweb