Voorgerecht
4 personen

Koepeltje van Parmezaan met een doperwtensausje


Ingrediënten

Koepeltje

250 ml slagroom

100 ml melk

25 gram geraspte Parmezaanse kaas

6 a 7 gram gelatine (4 blaadjes)

Zout en peper

 

Doperwten saus

200 gram doperwten

1 sjalot

20 gram boter

300 ml groente bouillon

 

Bereiding

Week de gelatine in koud water. Breng de melk met 100 ml slagroom en wat zout en peper aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de parmezaan en de uitgeknepen gelatine (1 voor 1)  toe. Roer goed tot de gelatine oplost. Laat een kwartier afkoelen. Klop de resterende 150 ml slagroom op en meng de slagroom door het parmezaanmengsel. Verdeel over 4 vormpjes en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Snipper de sjalot en fruit hem met de doperwten in de boter. Voeg na 5 minuten de bouillon toe. Breng op smaak en laat 10 minuten doorkoken. Pureer het mengsel tot een sausje. Stort de koepeltjes op een bord en garneer met de saus. Rasp een beetje wortel voor de kleur (dat was ik vergeten). Verrassend gerecht, vooral de combinatie met de saus was goed!

 

Bron: Cucina Italiana