Voorgerecht
4 personen

Kipsalade met couscous en sinaasappel


Ingrediënten:

3 handenvol couscous

1 citroen

3 sinaasappelen'

kippenvlees (geroosterd, restjes of speciaal gemaakt)

Bieslook

basilicum

raketsla

 

Doe de couscous in een kom en giet er kokend water over, zoveel dat er een laagje van 1 a 2 cm boven de couscous staat. Laat dit 15 minuten staan tot al het water geabsorbeerd is.

Klop in een andere kom het sap van de citroen en van 2 sinaasappels samen met een goede scheut olijfolie en peper en zout. Giet deze dressing over de gewwekte couscous en laat dit 10 minuten staan.

Snijd 'kop en kont' van de derde sinaasappel en verwijder de schil samen met al het wit met een scherp mes. Snijd de sinaasappel in stukken.

Voeg de sinaasappel, de in repen gesneden kip en de kruiden toe aan de couscous en meng het geheel kort. Voeg extra peper, zout en /of olie toe naar smaak, maar zorg er voor dat er niet te lang geroerd wordt.

Leg de raket op vier borden en schep hierop de couscous salade.

 

Recept: Nigel Slater (BBC: Nigel Slater's Simple Suppers)

 

Commentaar van Joost:

Dit was prima. Ik vond de couscous erg vochtig, maar wel lekker. Makkelijk te maken, maar zoals je ziet moet je creatief zijn met de hoeveelheden.

De witte wijn hierbij was een 'Santa Digna' (genoemd naar mijn moeder en speciaal ingeslagen voor mij verjaardag).