Voorgerecht
4 personen
Kippenlevertjes (en kippenniertjes) met ketjap
Ingrediënten:
250 gram kippenlevers + 250 gram
kippenniertjes
2 Surinaamse pepers
1 fijngesneden ui
3 teentjes knoflook
fijngesneden
5 eetlepels zoute ketjap
4 takjes selderij
stukje laos van 5 cm in
drieen gesneden
half theelepeltje suiker
1 eetlepel tomatenpuree
peper en zout
Het
recept is voor levertjes maar mij leek hert lekker om de
niertjes erbij te doen.
Maak eerst de kippenlevers schoon
en snij ze in stukjes. Doe een laagje zonnebloemolie in de
pan en fruit hier je ui, knoflook, peper en stukjes laos in.
Nu mogen de kippenlevers erbij. Bak dit op hoog vuur totdat
ze bruin van kleur worden (ongeveer 10 minuten). Nu mag de
ketjap, tomatenpuree en suiker erbij. Schep de levertjes
goed om en bak ze op hoog vuur totdat het vocht wat verdampt
is in ongeveer 15/20 minuten. Doe nu 3 takjes fijngesneden
selderij erbij.
Bron: mooierecepten.nl