Voorgerecht
4 personen

Kippenlevertjes (en kippenniertjes) met ketjap


Ingrediënten:
250 gram kippenlevers + 250 gram kippenniertjes
2 Surinaamse pepers
1 fijngesneden ui
3 teentjes knoflook fijngesneden
5 eetlepels zoute ketjap
4 takjes selderij
stukje laos van 5 cm in drieen gesneden
half theelepeltje suiker
1 eetlepel tomatenpuree
peper en zout
 
Het recept is voor levertjes maar mij leek hert lekker om de niertjes erbij te doen.
Maak eerst de kippenlevers schoon en snij ze in stukjes. Doe een laagje zonnebloemolie in de pan en fruit hier je ui, knoflook, peper en stukjes laos in. Nu mogen de kippenlevers erbij. Bak dit op hoog vuur totdat ze bruin van kleur worden (ongeveer 10 minuten). Nu mag de ketjap, tomatenpuree en suiker erbij. Schep de levertjes goed om en bak ze op hoog vuur totdat het vocht wat verdampt is in ongeveer 15/20 minuten. Doe nu 3 takjes fijngesneden selderij erbij.
 
Bron: mooierecepten.nl