Voorgerecht
4 personen
Kippenleverpastei met courgetterolletjes
Let op: begin een dag van te voren met de kippenlever pastei. Hij moet echt minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
Ingrediënten kippenleverpastei
75 g roomboter
1 sjalotje, fijngesneden
175 g kippenlever
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel kerriepoeder
50 ml kippenbouillon (of gevogeltefond)
½ eetlepel worcestershiresaus
1 eetlepels cognac
Bereiden kippenleverpastei
Fruit de sjalot in een klein beetje roomboter en bak de kippenlevertjes 3 tot 5 minuten mee. Voeg op het laatst de paprika- en kerriepoeder toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe alles in een mengbeker en voeg wat zout , peper en de worcestershiresaus toe. Pureer het mengsel en voeg de boter in gedeelten toe. Schenk daarna de cognac erbij en zet het in de koelkast (min. 12 uur, bij mij was hij te vloeibaar na drie uur in de koelkast). Serveer op toast.
Ingrediënten gevulde courgette rolletjes
2 kleine courgette
125 g ricotta
Sap van ½ citroen
Extra vergine olijfolie
Basilicumblad, gesneden
25 g pijnboompitten, geroosterd
Balsamicoazijn
Schaaf de courgette met een dunschiller voor minstens 16 goede reepjes. Leg ze op een ingevette bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en strooi wat peper en zout erover. Koel ze 20 minuten. Meng de ricotta met citroensap, olijolie en zout en peper. Schep de basilicum en pijnboompitten erdoor. Leg een kleine theelepel ricottamengsel op een courgette reep en rol het langzaam op. Leg ze op het bord, maal er wat zwarte peper over en druppel wat olijfolie en balsamicoazijn erop.
We dronken hierbij een Il Saporilo Guvée, Delle Venezie, Merlot Raboso
Bron: Kippenleverpastei, Bas Oonk van restaurant Basaal, gevulde courgette-rolletjes van Gordon Ramsay